Άγιος Νικόλας Σίτζας

cover-agios-nikolaos-sitzas-wide

Περιγραφή

Η πόλη του Λεωνιδίου ορίζεται περιμετρικά από μικρά ξωκλήσια ή μοναστήρια αρμονικά τοποθετημένα στο φυσικό περιβάλλον σε καίρια επιλεγμένες θέσεις. Ένα από αυτά είναι και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου της Σίτζας, προσεκτικά φωλιασμένο στο βράχο.

Η διαδρομή ξεκινά από τον οδοστρωτήρα, στη κεντρική γέφυρα του ποταμού Δαφνώνα και συνεχίζει στη νότια συνοικία, το Κοίλασο. Στην πορεία θαυμάζουμε τα τσακώνικα αρχοντικά, ένα παλιό ελαιοτριβείο περνάμε το μετόχι του Αγίου Χαραλάμπου, διανύουμε ένα κατάφυτο με δέντρα, βερικοκιές, ροδακινιές και ελιές μικρό κάμπο και σταματάμε για λίγο στο μικρό ξωκλήσι του Άη Γιώργη.

Ανηφορίζουμε για περίπου πενήντα λεπτά, συναντώντας στο διάβα μας άγρια κατσίκια και ενδημικά φυτά, και φτάνουμε στο μοναστήρι, όπου απολαμβάνουμε από ψηλά το όμορφο Λεωνίδιο με τον επιβλητικό κοκκινόβραχο. Επισκεπτόμαστε τη σπηλιά του Διονύσου που βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών από το μοναστήρι, όπου κατά μία από τις πολλές εκδοχές του μύθου, ανατράφηκε ο ομώνυμος θεός από την Ινώ.

Συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι που φτάνουμε στο μοναστήρι που κρέμεται στην κόγχη των απόκρημνων βουνών. Επιστρέφουμε κατηφορίζοντας την ίδια διαδρομή και φτάνουμε στο αρχικό σημείο εκκίνησης.

Διάρκεια Δραστηριότητας 2.30 – 3.00 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη, κατάλληλη για παιδιά άνω των 10 ετών. Ανάβαση στην σπηλιά, απαιτητική.
Πλήθος Συμμετεχόντων 2 – 20 άτομα
Πρέπει να Έχετε Μαζί σας Αθλητικά ή trekking παπούτσια, ελαφριά αθλητική ενδυμασία,
καπέλο, νερό.
Σας Διευκολύνουμε Με Μπατόν,
Τσάντα με σφυρίχτρα, φακό
Προϋποθέσεις Συμμετοχής Συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής. Προεξόφληση του ποσού συμμετοχής. Σωματική και ψυχική υγεία.
Κόστος 15 ευρώ / άτομο
Εικόνες

Εκδήλωση ΕνδιαφέροντοςΕνδιαφέρεστε για την διαδρομή; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Όνομα (απαραίτητο)

Επίθετο (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Email (απαραίτητο)

Πόλη

Ημερομηνία (απαραίτητο)

Αριθμός ατόμων (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

© Copyright - Walk4Fun - Powered by makemysite