Ο Γύρος του Λεωνιδίου

trekking - ο γύρος του Λεωνιδίου

Περιγραφή

Η πόλη του Λεωνιδίου είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία της ευρύτερης περιοχής, με εντυπωσιακή φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά. Από την καρδιά της πόλης στην κεντρική γέφυρα του Δαφνώνα, του χείμαρρου που κόβει το Λεωνίδιο στα δύο ως τους αγέρωχους τρείς μύλους στα ανατολικά, ξωκλήσια, πύργοι, αρχοντικά και μονοπάτια, μαρτυρούν το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Σημείο εκκίνησης όλων των περιηγήσεων είναι ο “οδοστρωτήρας” στην κεντρική γέφυρα του Δαφνώνα. Πρόκειται για έναν ατμοκίνητο οδοστρωτήρα που χρησιμοποιήθηκε στις αρχές του αιώνα για την κατασκευή του δρόμου που ενώνει την πόλη του Λεωνιδίου με το επίνειό της, την Πλάκα.

Ο παραποτάμιος δρόμος μας οδηγεί στα δυτικά της πόλης, στο “μύλο”, όπου βρίσκεται ο παλιός ανεμόμυλος και το εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου με θέα όλη την γραφικότητα της πόλης και την ομοιομορφία των κεραμοσκεπών της να εμφανίζονται μέσα στην κοιλάδα.

Ανηφορίζουμε γυρνώντας ανατολικά από το μονοπάτι της “δεξαμενής”, του υδραγωγείου της πόλης, περπατώντας κάτω από την σκιά των επιβλητικών κάθετων κόκκινων βράχων.

Συνεχίζουμε ως το κοιμητήριο των Αγίων Πάντων, γνωστό για τις μαρμάρινες επιτύμβιες στήλες του και διασχίζοντας δεκαπέντε περίπου λεπτά, το μικρό πευκόφυτο δασάκι ο δρόμος μας βγάζει στην περιοχή “τρεις μύλοι” με τους πανέμορφους πετρόχτιστους ανεμόμυλους που δεσπόζουν ψηλά στην είσοδο της πόλης. Η θέα είναι εντυπωσιακή, με την εύφορη πεδιάδα και το Μυρτώο πέλαγος να ανοίγεται στα αριστερά μας, και την πόλη του Λεωνιδίου μέχρι τον Πάρνωνα στα δεξιά μας.

Η επιστροφή μας φέρνει στον πύργο του Τσικαλιώτη ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά αρχοντικά της περιοχής και η περιήγηση μας ολοκληρώνεται στο σημείο εκκίνησης.

Διάρκεια Δραστηριότητας 1.45 – 2.15 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη, κατάλληλη για παιδιά άνω των 8 ετών
Πλήθος Συμμετεχόντων 2 – 20 άτομα
Πρέπει να Έχετε Μαζί σας Αθλητικά ή trekking παπούτσια, ελαφριά αθλητική ενδυμασία,
καπέλο, νερό.
Σας Διευκολύνουμε Με Μπατόν,
Τσάντα με σφυρίχτρα, φακό
Προϋποθέσεις Συμμετοχής Συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής. Προεξόφληση του ποσού συμμετοχής. Σωματική και ψυχική υγεία.
Κόστος 15 ευρώ / άτομο

Εικόνες

Εκδήλωση ΕνδιαφέροντοςΕνδιαφέρεστε για την διαδρομή; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Όνομα (απαραίτητο)

Επίθετο (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Email (απαραίτητο)

Πόλη

Ημερομηνία (απαραίτητο)

Αριθμός ατόμων (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

© Copyright - Walk4Fun - Powered by makemysite